Pandemi döneminde geçen iki yıl boyunca alışılmışın dışında alışkanlıklar edinmek ve yeni bir hayat düzenine adapte olmaya çalışarak geçirdik. Özellikle evde kaldığımız zamanlarda hem bol bol sıkıldık hem de yeni uğraşlar aradık. Bir yandan daha önce hiç bilmediğimiz vitaminlerin içeriğini öğrenirken diğer yandan evde ekmek yapmaktan sağlıklı beslenmeye kadar bağışıklığımızı güçlendirmek için her şeyi yaptık. İşte bu yıl öğrendiğimiz, alıştığımız ve uygulamaya devam ettiğimiz yeni hayat düzenini artık daha bilinçli bir şekilde yapmanın vakti geldi. Wellness’a yeni bir anlam katmak için 2023’ten daha özel bir yıl olamaz!

Bağışıklığınıza özen gösterin

Bağışıklığın ve metabolizma sağlığının birbiriyle ilişkili olduğunu zaten biliyoruz. Metabolik sağlığı yerinde olmayan insanları düşündüğünüzde belki aklınıza teşhisi konmuş hastalıklara sahip kişiler gelebilir ama sağlıklı görünen ama henüz teşhis edilmemiş bir metabolizma rahatsızlığınız da olabilir. Dolayısıyla bağışıklığınıza yatırım yapmalısınız.

Stresten uzak yaşayın

Bunu demek kolay, uygulamaksa oldukça zor. Gündeminizdeki bir veya birkaç konu stres kaynağınız olabileceği için hayatınızı değiştirmedikçe stresten kurtulamayacağınızı düşünebilirsiniz. Ancak bu kadar zor olmamakla birlikte tabii ki çok da kolay sayılmaz. Duygu durumunuzun iyileşmesi ve zihninizin rahatlaması için mental fitness yapmayı deneyebilirsiniz. Nefes egzersizleri ve telefonunuza yükleyebileceğiniz birkaç uygulama ile mental fitness’a başlayın.

Vücudumuzun ilk savunma hattına yatırım yapın

Vücudun ilk savunma hattı mı? O da ne demek diye düşünüyorsanız hemen tanıştıralım: Cildiniz! Cildin üst tabakasında yer alan cilt bariyeri aslında vücudumuzun dış dünyaya karşı koruma kalkanı gibidir ve haliyle bu korumanın sürekli desteklenmesi gerekir. Kolay uygulanabilir bir cilt bakımı rutini oluşturun. Örneğin her gün iki kez yüzünüzü yıkayıp nemlendirici sürün, bu bile yeterli!

Detoksun her türünü deneyin

Sağlığınızı düşünürken detoksla vücudunuzu daha fazla yorabilirsiniz. Bunun için detoks yaparken dikkatli olmalı, gerekirse bir uzmana danışmalısınız. Ancak bazı şeyleri bırakıp rahatlamak, her zaman sıvı beslenmeyle ilgili değil. Dijital detoks yapın, sosyal medyayla aranıza mesafe koyun. Hatta ekran detoksu yapın, televizyon izlemeye ara verin. Gürültü detoksu yapın, sessiz sessiz vakit geçirin. Yeter ki size iyi gelecek detoksa sadık kalın.

Doğaya yeniden güç verin

Geçen üç yılda daha az dışarı çıktığımızda en dramatik değişimi doğanın ta kendisinde gördük. Belki biz dört duvar arasında sıkılıyorduk ama doğa tek başına kaldığında iyileşmesini hızlandıran mucizeleri sıralamaya başladı. Bunu gördükten sonra dünyanın kendini iyileştirmesi için aslında her şeyi kendi halinde bırakıp zarar vermememizin yeterli olduğunu anladık. Dolayısıyla gücü doğanın eline bırakalım, bakalım neler olacak?